News

Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

E-mailadress:

 
 

230612: Ginfeber på Fintling Beverages!
Idag släpper vi två helt nya prisbelönta Gin brands på Svenska marknaden!

                                    

 Idag släpper vi flera utgåvor av Junimperiums prisbelönta Gin på Systembolaget.
Det är en Gin från Tallinn, Estland som tar sitt enbärskaraktär på stort allvar. Därav namnet på destilleriet, Junimperium.
Deras Navy stregth och Blended är två klassiska Gin utryck med en tydlig enbärskaraktär. Perfekta som bas i en Gin & Tonic eller Cocktails. Dessutom levererar Junimperium flera andra s.k. Sipping gins.
T.ex Rhubarb och Sloe Gin som passar som de är med en isbit eller tillsammans med en god tonic.

Du hittar samtliga utgåvor från Junimperium på vår produktsida. Här kan du också klicka dig till Systembolaget för att köpa hem din egen flaska.

 

 

Vi släpper även vår Danska Gin från Thornaes Destilleri, Mad Owl Gin.

Det är en mild gin som passar utmärkt i gin & tonics såväls som i cocktails. Mad Owl Rhubarb kan man desstum med fördel använda som sipping Gin och står väl på egna ben.

 

Mad owl kommer i övrigt i tre smakprofiler, London Dry, Citrus och Herbal som innehåller smaker som Rosmarin och Basilika.

Du hittar samtliga utgåvor från Thornaes Mad Owl på vår produktsida. Här kan du också klicka dig till Systembolaget för att köpa hem din egen flaska.

230529: Idag släpps Wolfburn Cask Strength Edition på Systembolagets beställningssortiment!

Cask Strength släpptes för ett par år sedan som et utgåva för att fira Fars dag. Nu har vi vi fått ett litet antal flaskor till Sverige så att även vi får chansen att ta del av en unik utgåva från Wolfburn.


Wolfburn Cask Strength är en whisky som består av 7-års Olorosolagrad whisky kombination med whisky lagrad 7 år på ex-bourbon fat med 10 ppm rökighet.
Den har en alkoholhalt på fatstyrka på 58,2 % volym, vilket har gett den sitt namn.
 
Lukt: , Vanilj, and söta frukter  som följs av smörkola

Smak: Hasselnötter och kryddiga frukter tillsammans med sirap som följs av eleganta toner av rök.

Avslutning: Toffekola och brunt socker som ger en sötma i slutet medans röken klingar av.
Ni kan beställa den här!230418: Fintling Beverages kommer till Skövde Öl & Whiskymässa och Göteborgs Drinkmässa!

Den 5-6 Maj kommer vi från Fintling Beverages att ställa ut på Öl & Whiskymässan i Skövde för andra gången.

Dessutom kan nu säga att vi även kommer vara med på drinkmässan i Göteborg den 19-21 maj. Då får ni chansen att bekanta er Junimperium Gin. En Gin som vunnit åtskilliga priser internationellt.

230416: Moe Distillery släpper sin Silver Swan serie på Systembolaget

Silver Swan är tre olika Vodkas som representerar det bästa från Moe. Med sin Vita Vodka, Blåa Organic Vodka och Svarta Pure Rye Vodka representerar flaskorna den Estniska flaggan och folksjälen.

Silver Swan Vodkas är perfekt för drinkblandning eller för att avnjutas ren i sin enkelhet.


230228: Wolfburn 200y Anniversary Edition släpps på Systembolaget

1821, för ca tvåhundra år sedan grundades det ursprungliga Wolfburn Distillery i Thurso.
För att fira detta släppte Wolfburn en speciell jubileumsutgåva med whisky från det äldsta fatet sedan produktionen återupptogs 2013.

Nu har även vi i Sverige chansen att komma över en av dessa flaskor. Efter en del väntande släpptes ett begränsat antal på Systembolagets beställningssortiment den 28:e februari. Det kan vara den sista chansen at få tag i den. I resten av världen och framförallt på destilleriet så är den slutsåld.


221123: Fintling Beverages på Örebro Beer & Whisky

Fintling Beverages kommer att ställa ut på  Öl & Whiskymässan i Örebro den 25:e till den 26:e Nov. Vi kommer att visa våra nyheter som vi lanserar den 5:e dec: Wolfburn Small Batch 458, Thylandia Porse samt Thylandia Klithede Snaps.

Missa inte heller vår nya julsnaps, Thylandia Juleakvavit!
En spännande julsnaps med smak av kanel, apelsinskal samt med en skvätt mörk rom. Finns att beställa från Systembolaget redan idag.

220821: Fintling Beverages på Stockholm Beer & Whisky

Fintling Beverages kommer att ställa ut på Stockholm Beer & Whiskymässan i Nacka. Vi kommer att visa Thylandia och Wolfburn men också vår nya Single Malt Whisky, Seven Seals från Schweiz.

Mässan går av stapeln två helger, 29 sept-01 okt samt 6-8 okt.